Het programma voor het BSAVA-congres staat online

Geplaatst op 20 Januari 2021

Het programma voor het BSAVA-congres (editie 2021), een van de grootste diergeneeskundige evenementen over honden ter wereld, staat online.

Het volledige programma voor het virtuele congres van British Small Animal Veterinary Association (BSAVA) is nu online beschikbaar. De editie van 2021 vindt plaats van donderdag 25 tot en met zaterdag 27 maart. Wat kan je verwachten? Uitstekende internationale sprekers, meer dan 130 uur opleiding en een breed scala aan praktische hulpmiddelen. 

Nieuwe, interactievere formule

Met meer dan 100 sprekers en een nieuw format dat klinische, praktische en interactieve inzichten van een groot aantal onderwerpen combineert, zal dit Engelstalige congres relevant zijn voor het hele veterinaire team. 

Kleine sneak peek

Holger Volk (Duitsland) zal neurologische aspecten bespreken voor wanneer er minimale middelen beschikbaar zijn. Hij zal ook deelnemen aan een panelgesprek over klinische cases. Bianca Hettlich (Zwitserland / Duitsland) zal een interactieve casestudy-sessie presenteren om dierenartsen te helpen onderscheid te maken tussen orthopedische of neurologische kreupelheid, terwijl ze enkele mythen doorbreekt. Ernie Ward uit de Verenigde Staten zal spreken over het werven en behouden van jonge collega's.

Sprekers - waaronder Mike Willard (VS), Jens Ruhnau (Denemarken), Daniel Pang (Canada), Thomas Donnelly (Frankrijk / Australië) en vele anderen - zullen 'live' presentaties geven, vaak met twee, waardoor er voldoende tijd is voor dynamische discussies en interactie.

Britse sprekers zijn onder meer Rebecca Geddes (niergeneeskunde), Nicki Reed (kattenzorg), Sarah Heath (psychogene alopecia), Adrian Boswood (asymptomatische hartpatiënten), Jane Ladlow (operatie bij brachycefale honden), Penny Watson (leverbiopsieën en katachtige triade), Dick White (de rol van elk lid van een chirurgisch team), Tim Nuttal (atopische dermatitis) en John Chitty (nieuwe huisdieren).

  • 130 uur opleiding, gedurende twee maanden beschikbaar op het platform
  • Vier parallelle streams met meer dan 80 live sessies over 24 onderwerpen
  • een ruime keuze van 100 on-demand webinars
  • andere bronnen waarmee deelnemers in totaal meer dan 130 uur permanente opleiding kunnen krijgen. 
  • Veel modules integreren relevante presentaties, aangepast aan het hele veterinaire team, inclusief assistenten en praktijkmanagers. Ook exposanten bieden lezingen aan gedurende de twee dagen.

"Deelnemers kunnen hun vaardigheden ontwikkelen over onderwerpen die klanten vaak tegenkomen", legt professor Ramsey uit. “Om dit mogelijk te maken, zullen veel praktische hulpmiddelen, zoals klantenbrochures en beslissingsbomen, voor hen beschikbaar worden gesteld. Veel sprekers zullen ook hun praktische notities en bronnen delen, wat niet alleen de deelname, maar ook het delen van nieuwe kennis met hun collega's zal vergemakkelijken.”

Voor het sociale programma ligt de nadruk op het online delen van fijne momenten en plezier. Deelnemers worden uitgenodigd om mee te dansen in een virtuele disco, om lichaam en geest te stimuleren tijdens yogasessies of om te ontspannen met behulp van herstellende meditatie.

"Dit jaar zal het BSAVA-congres innovatiever zijn en meer bieden dan ooit tevoren", aldus professor Ramsey. Er is een ruime keuze aan relevante en smakelijke trainingen voor alle leden van het veterinaire team, gefaciliteerd door het virtuele format. Als je dit programma nog niet hebt bekeken, nodig ik je uit om dit nu te doen en je snel in te schrijven. Met prijzen vanaf £ 99 (ongeveer € 110) exclusief BTW voor BSAVA- of FECAVA-leden, is het echt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.”

Dierenartsen buiten Europa zullen kunnen profiteren van het WSAVA-tarief (als hun vereniging lid is), met een korting van 10% op het niet-ledentarief. Het congres wordt gehouden in het Engels.

Inschrijven kan hier.