Nieuwe 3-in-1 bescherming tegen vlooien, maag-darmwormen en hartworm in één handige kauwtablet van Elanco

Geplaatst op 10 Februari 2014

Een langer, gezonder en mooier leven voor gezelschapsdieren. Dat is uw passie en ook die van Elanco. Om u als dierenarts optimaal te ondersteunen, lanceert Elanco haar 2de innovatie in parasitologie in minder dan 3 jaar tijd : Trifexis kauwtabletten voor honden.

Trifexis combineert spinosad met milbemycine oxime in 1 kauwtablet voor honden en beschermt maar liefst tegen 3 parasieten:

- vlooien

- meest voorkomende maag-darmwormen1

- hartworm

Trifexis bevat twee werkzame bestanddelen met bewezen effectiviteit, spinosad en milbemycine oxime. Het is uitsluitend via de dierenarts verkrijgbaar en ondersteunt op deze manier uw praktijk. Tabletten zijn voor de dierenartspraktijk dé oplossing die ook vele hondeneigenaren zouden kiezen. Twee op drie hondeneigenaren geeft immers de voorkeur aan tabletten.2

“Tot nu toe”, zegt Prof. Patrick Bourdeau, Dip ECVD-Dip EVPC van veterinaire faculteit in Nantes, “werd de behandeling van maag-darmwormen vaak over het hoofd gezien. Recent onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat in Europa 70% van de honden wel behandeld wordt tegen vlooien, maar  slechts 49% tegen maag- darmwormen die het gehele jaar een zoönitisch risico vormen3.” “De combinatie van vlooien- en wormenbestrijding in 1 maandelijkse kauwtablet verhoogt de frequentie van ontworming, hetgeen nu vaak wordt vergeten”, aldus Prof. Bourdeau.

Meer info

Referenties

1 Traversa D (2012) Parasites & Vectors 5 (91) 1-19

2 Feedback consumentenonderzoek (2012). Onderzoek van Elanco bij 6,000 hondeneigenaren in Be, De, Es, Fr, It, Nl, UK.

3Product+

Markt (2013) Onderzoek bij huisdiereigenaren 3 – EU rapport namens CEESA (Centre Européen D’Etudes Pour La Santé Animale, Association Internationale, (European Animal Health Study Center, International Association)), Maart 2013