Gezocht: Vlaamse dierenarts kleine herkauwers voor stage Nigerese dierenarts in september

Geplaatst op 09 Augustus 2017

Dierenartsen Zonder Grenzen zoekt een Vlaamse dierenarts gespecialiseerd in kleine herkauwers (schapen en geiten) die onze Nigerese dierenarts Mariama Oumarou wil ontvangen voor een vervolmakingsstage van een tot drie dagen tussen 4 en 22 september. Mariama wil bijleren over het diagnosticeren van drachtige dieren en het gebruik van een draagbare echograaf (ze zal er zelf een bij zich hebben).
 
Het zal de eerste keer zijn dat Mariama naar Europa komt, maar ze heeft al veel voor haar werk gereisd in Afrika. Mariama spreekt vlot Frans (moedertaal) en basis Engels. Ze is moslim: ze eet geen varkensvlees, consumeert geen alcohol (ook niet in maaltijden) en moet de mogelijkheid hebben om te kunnen bidden.
 
Ze zal ook stage volgen bij de Waalse dierenarts Bernard Gauthier, die haar zal trainen rond chirurgische en verloskundige ingrepen en kunstmatige inseminatie bij runderen. Vermits er in Niger heel veel schapen en geiten zijn, heeft ze uitdrukkelijk gevraagd voor een extra, korte stage bij een gespecialiseerde dierenarts in kleine herkauwers.
 
De Vlaamse dierenarts verbindt zich ertoe om:
- Mariama mee op sleeptouw te nemen bij zijn/haar interventies
- voldoende praktijkgevallen te voorzien
- de nodige kennis over te dragen en uit te wisselen
- in te staan voor haar transport tijdens de 1-3 dagen
- een logeerkamer en maaltijden aan te bieden tijdens de 1-3 dagen
- open te staan voor andere culturen en gewoontes
 
Indien interesse: gelieve een mail met uw cv en beschikbaarheden door te mailen naar j.gadeyne@vsf-belgium.org.